NUMATIC (0)

Numatic International Ltd is opgericht in 1969 in Crewkerne, Somerset, Engeland, waar zij de eerste commerciële stofzuiger hebben gemaakt, ontworpen voor het schoonmaakonderhoud van boilers, gestookt op kolen, olie en gas.
 
In het begin had Numatic zes mensen in dienst, de fabriek was niet groter dan een garage en het meest geavanceerde gereedschap was een boormachine. Gelukkig dat de dagen 24 uren hadden!
 
De eerste stofzuigerontwerpen waren gemaakt van een combinatie van olievaten en componenten die al beschikbaar waren, zoals een handvat van een koffer, meubelwieltjes, afwasteiltjes. Bij elkaar gevoegd tot een simpele en betrouwbare machine voor commercieel en industrieel gebruik.
 
In 1971 groeide Numatic International Ltd uit haar jasje en het bedrijf verhuisde naar een watermolen in Yeovil, Somerset, waar ze veel hebben geleerd over waterzuigers. Iedere keer als het water in de rivier hoog stond, dan stond de fabriek weer 5 - 10 centimeter onder water, maar de productie kon toch doorgaan. In dit onderkomen werd de eerste serieuze stofzuiger ontwikkeld, de NV-2, snel gevolgd door de originele NV-250. Beide waren machines met metalen ketels en de meeste doen het nog steeds, na 33 jaar! Numatic is er trots op, dat voor alle machines die ooit zijn geproduceerd, nog steeds de onderdelen kunnen worden geleverd!
In 1973 is Numatic International Ltd de schoonmaakmarkt opgestapt en zijn de eerste vloerreinigingsmachines geproduceerd, ook deze keer gebaseerd op beschikbare componenten van reeds bestaande leveranciers.
 
In 1974 werd ook de molen te klein en zijn ze verhuisd naar het eerste echte onderkomen in Beaminster, Dorset, waar ze 20 jaar hebben gezeten. Beaminster was de thuisbasis van de Henry, de machine waardoor Numatic over de hele wereld beroemd is geworden, met steeds toenemende verkopen sinds het begin in 1981.
 
Tot 1990 zijn de producten steeds gemaakt van componenten geleverd door onderaannemers in metaal en plastic. Daarna zijn er eigen faciliteiten ontwikkeld waarmee de kwaliteit van de buizen zelf kon worden beïnvloed en waarmee verbeterde en sterkere commerciële producten konden worden gemaakt. Op dat moment realiseerde Numatic zich dat de productiecapaciteit moest worden verbeterd en vergroot, wilden ze concurrerend blijven op de wereldmarkt.
 
Het terrein in Chard, waar ze nu nog steeds zijn gevestigd, is aangekocht in 1990 en is sterk ontwikkeld in de afgelopen 13 jaar. Het terrein is 9 hectare groot, er werken 700 mensen, in sommige hallen wordt 24 uur geproduceerd, er worden 3000 producten per dag gefabriceerd en de fabriek omvat moderne en volledig geautomatiseerde faciliteiten.
 
In 1995 zijn er dochterondernemingen gevestigd in Parijs, Frankrijk en in Johannesburg, Zuid-Afrika, om de groeiende overzeese markten te kunnen ondersteunen. In 2002 werd Duitsland aan de lijst toegevoegd en in 2004 volgde Nederland.
 
De sleutel tot het succes van Numatic International is de nauwe band die is ontstaan tussen zowel de klanten als de leveranciers wereldwijd, met veel relaties die al duren vanaf het ontstaan van het bedrijf, en die al aan een tweede of derde generatie samenwerking zijn begonnen. Numatic International Ltd hoopt dat ze in de afgelopen jaren goed hebben geluisterd en de adviezen ter harte hebben genomen teneinde de dealers een betere service te kunnen verlenen en zij op hun beurt weer aan de klanten.
 
Ons doel is om te blijven innoveren, om een hoge kwaliteitsstandaard te handhaven en om hoge kwaliteit te leveren voor een goede prijs

Meer informatie
Geen producten gevonden
stock-indicator
verder winkelen naar winkelmand
Vul hier de naam in van uw nieuwe order, als u deze leeg laat zul er een naam automatisch voor u gegenereerd worden.
Annuleren Toevoegen
Vul hier de naam in van uw nieuwe "mijn assortiment".
Annuleren Toevoegen