Het merk Carmen is bekend geworden door het ontwerp van de Carmen krulset door Niels Christian Jorgenson in 1963, ruim 50 jaar geleden.


Het bedrijf Carmen Curlers Company startte onder leiding van Arne Bybjerg in 1965 met de productie ervan in Denemarken. De Deen speelde handig in op de vraag uit te markt; het modebeeld was een perfect gekruld kapsel. Tot die tijd waren er namelijk enkel nog krullers die men ’s nachts inhield om het juiste resultaat te behalen. Met de Carmen krulset behoorde dit tot de verleden tijd. Het grote verschil met de oude methode was namelijk dat vrouwen in 10 minuten krullen konden creëren door de verwarmde krullers.
De reclamespot van toen was dan ook: “Become a new woman in 10 minutes". De gehele campagne was erop gericht om vrouwen een kapsel te verkopen `alsof je zo bij de kapsalon vandaan kwam’.

Carmen Curlers Company werd al gauw één van de grootste exportbedrijven van Denemarken.


In de jaren '60 en '70 wordt de marketing van het merk verder uitgebouwd. Er worden nieuwe types geïntroduceerd. Wat ooit begon met de Carmen7, wordt opgevolgd door Carmen11, Carmen17 en Carmen22 wat verwijst naar het aantal krullers in het doosje. Het type ‘Swingsetters’ wordt op de markt gelanceerd als speciale reiseditie, bedoeld om mee te nemen naar je werk om zo je krullen in je lunchpauze te kunnen bijwerken.


Dan wijzigt de haarmode ineens drastisch : krullen zijn niet langer populair!

In de jaren ’90 maakt het merk zijn rentree in Nederland onder de naam Carmen Nederland. Niet alleen krulsets, maar ook haardrogers en andere stylingsproducten worden succesvol op de markt geintroduceerd. Carmen heeft nog steeds een goede naam wat blijkt onder de vele fans die nog steeds refereren naar de Carmensets en de goede kwaliteit ervan.

Niet alleen haarverzorgingsproducten, maar een compleet assortiment aan personal care producten voor hem én haar zijn opgenomen in het huidige assortiment.

Het merk Carmen wordt anno 2014 vermarkt door Glen Dimplex Benelux, gevestigd in Heerenveen.

Meer informatie
1
1
stock-indicator
verder winkelen naar winkelmand
Vul hier de naam in van uw nieuwe order, als u deze leeg laat zul er een naam automatisch voor u gegenereerd worden.
Annuleren Toevoegen
Vul hier de naam in van uw nieuwe "mijn assortiment".
Annuleren Toevoegen